VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Sponscake met aardbeien
Een sponscake is de perfecte keuze voor liefhebbers van zacht en sappig gebak. Aangevuld met verse aardbeitjes en wat slagroom maak je er zonder gek veel werk een fraai en lekker dessert van waar jong en oud van zal smullen.
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Sponscake
Geroosterde aardbeien
Afwerking
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200° om de aardbeien te roosteren.
  2. Verwijder het groen van de aardbeien en versnijd in kwartjes. Doe samen met een eetlepel kristalsuiker in een ovenschaaltje.
  3. Men goed door elkaar en laat 15 à 20 minuutjes roosteren, tot de sappen beginnen vrij te komen. Laat daarna afkoelen.
  4. Laat ondertussen de boter voor de cake mals worden. Voeg suiker toe en klop op tot een bleke, luchtige massa.
  5. Roer de eieren met het vanille-extract door het beslag. Doe vervolgens hetzelfde met de bloem en melk.
  6. Schep de geroosterde aardbeitjes uit de ovenschaal met een schuimspaan zodat het vocht achterwege blijft (zo niet wordt je cake te vochtig). Roer door het beslag.
  7. Neem een ronde of rechthoekige bakvorm. Leg er een stuk bakpapier in en vul vervolgens met het beslag.
  8. Laat 45 tot 60 minuten bakken in de oven (200°, boven- en onderwarmte), tot ze helemaal gaar is.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen. Werk voor het serveren af met nog wat verse aardbeien en enkele toefjes slagroom. Smakelijk!
Notities

Tip: andere fruitsoorten werken zeker zo goed. Denk aan frambozen, kersen, stukjes pruim,… De methode blijft hetzelfde. Giet daarnaast het sap van het geroosterde fruit niet weg. Dit is heerlijk met wat yoghurt of in een smoothie.