Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.
Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 16 scampi
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- 1 aardappel
- 4 tomaten
- tomatenkruiden
- 1 eetlepel ketchup
- 3 eetlepels water
- 2 eetlepels room
- enkele blaadjes basilicum
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de scampi (indien nodig) en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Versnijd ondertussen alle groentjes (paprika, wortel, aardappel en tomaat) in stukjes.
- Verhit een wokpan (of andere, ruime pan) en smelt er een klontje boter in. Roerbak alle groentjes gedurende een tweetal minuten.
- Breng de groentjes op smaak met tomatenkruiden, peper en zout.
- Voeg de scampi toe en laat nog enkele minuten verder wokken. Blijf regelmatig roeren.
- Voeg ketchup, water en room toe. Blijf roeren en laat nog even verder inkoken.
- Bestrooi met wat gesnipperde basilicumblaadjes. Serveer meteen met rijst, pasta of brood. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind