Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
8personen | 30minuten | 20minuten | 90minuten |
Servings | Prep Time |
8personen | 30minuten |
Cook Time | Passive Time |
20minuten | 90minuten |
Ingredients
- bodem
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram bruine suiker
- 150 gram boter klontjes, op kamertemperatuur
- 1 eidooier
- 1 citroen
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje zout
- Vulling en afwerking
- 80 gram speculaas
- 150 gram marsepein
- 2,5 dl room
- 200 gram witte chocolade
- 1 zakje Vanillesuiker
- allerlei Sinterklaas-snoepgoed
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Smelt de witte chocolade voor de vulling. Doe dat bij voorkeur au-bain-marie.
- Voeg de gesmolten chocolade samen met de vanillesuiker aan de room toe. Roer goed om, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
- Doe de bloem, kristalsuiker, bruine suiker, klontjes boter, eidooier, zeste van citroen, nootmuskaat en zout in een mengkom. Kneed tot een stevig deeg.
- Wikkel het bolletje deeg in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
- Verspreid het deeg over de bodem van de taartvorm en druk het tegen de kanten omhoog.
- Verkruimel de speculaas en bestrooi over de taartbodem.
- Laat de bodem 20 minuten bakken in de oven (160°). Laat daarna even afkoelen.
- Klop ondertussen de chocolade-room goed op met een mixer tot die lekker smeuïg wordt en begint in te dikken.
- Versnijd de marsepein in dunne plakjes. Verdeel over de gebakken taartbodem. Overgiet dan met de chocolade-room.
- Zet de taart nog even in de koelkast zodat alles kan opstijven.
- Haal uit de taartvorm en versier net voor het opdienen met allerlei lekkers dat Sinterklaas heeft gebracht (chocolade, letterkoekjes, pepernoten,...). Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind