VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Sinterklaastaart met witte chocoladeroom
Of het nu om de blijde komst van Sinterklaas te vieren op 5 of 6 december, of omdat je achteraf iets wil doen met al de kommen vol snoepgoed: deze snelle, smeuïge taart met witte chocolade en room past altijd.
Servings Prep Time
8personen 30minuten
Cook Time Passive Time
20minuten 90minuten
Servings Prep Time
8personen 30minuten
Cook Time Passive Time
20minuten 90minuten
Ingredients
bodem
Vulling en afwerking
Instructions
  1. Smelt de witte chocolade voor de vulling. Doe dat bij voorkeur au-bain-marie.
  2. Voeg de gesmolten chocolade samen met de vanillesuiker aan de room toe. Roer goed om, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Doe de bloem, kristalsuiker, bruine suiker, klontjes boter, eidooier, zeste van citroen, nootmuskaat en zout in een mengkom. Kneed tot een stevig deeg.
  4. Wikkel het bolletje deeg in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
  5. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
  6. Verspreid het deeg over de bodem van de taartvorm en druk het tegen de kanten omhoog.
  7. Verkruimel de speculaas en bestrooi over de taartbodem.
  8. Laat de bodem 20 minuten bakken in de oven (160°). Laat daarna even afkoelen.
  9. Klop ondertussen de chocolade-room goed op met een mixer tot die lekker smeuïg wordt en begint in te dikken.
  10. Versnijd de marsepein in dunne plakjes. Verdeel over de gebakken taartbodem. Overgiet dan met de chocolade-room.
  11. Zet de taart nog even in de koelkast zodat alles kan opstijven.
  12. Haal uit de taartvorm en versier net voor het opdienen met allerlei lekkers dat Sinterklaas heeft gebracht (chocolade, letterkoekjes, pepernoten,…). Smakelijk!