Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 35minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
35minuten |
Ingredients
- 600 gram varkenshaas
- 1 kg loskokende aardappelen
- 250 gram champignons
- 700 gram wortelen
- 1 sjalot
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 eetlepel graanmosterd
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kruid de varkenshaas met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Schil de aardappelen en wortelen. Versnijd in grove stukken en doe in een ruime kookpot met voldoende lichtgezouten water.
- Voeg tijm en laurier aan de kookpot toe. Laat ongeveer 20 minuten koken, of tot alles gaar is.
- Kleur intussen de varkenshaas rondom aan in een klontje boter in een pan. Laat daarna nog 20 minuten verder garen in de oven (180°).
- Snipper de sjalot en fruit in een klontje boter. Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe. Laat enkele minuten bakken.
- Roer de mosterd met een scheutje water door de champignons. Kruid bij met peper en zout. Houd warm.
- Giet de gekookte aardappelen en wortelen af. Verwijder de takjes tijm en laurier. Voeg een klontje boter toe en pureer. Werk naar smaak af met peper en zout.
- Versnijd de varkenshaas in dikke plakken. Serveer met de puree en de champignons. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind