VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenshaasje met wortelpuree en champignonsaus (Colruyt)
Dit recept is perfect wanneer je zin hebt in oerdegelijke, alledaagse kost met toch een kleine extra. De sappige varkenshaas en smeuïge wortelpuree worden heerlijk gecombineerd met champignons in een pittig mosterdsausje.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de varkenshaas met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappelen en wortelen. Versnijd in grove stukken en doe in een ruime kookpot met voldoende lichtgezouten water.
  3. Voeg tijm en laurier aan de kookpot toe. Laat ongeveer 20 minuten koken, of tot alles gaar is.
  4. Kleur intussen de varkenshaas rondom aan in een klontje boter in een pan. Laat daarna nog 20 minuten verder garen in de oven (180°).
  5. Snipper de sjalot en fruit in een klontje boter. Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe. Laat enkele minuten bakken.
  6. Roer de mosterd met een scheutje water door de champignons. Kruid bij met peper en zout. Houd warm.
  7. Giet de gekookte aardappelen en wortelen af. Verwijder de takjes tijm en laurier. Voeg een klontje boter toe en pureer. Werk naar smaak af met peper en zout.
  8. Versnijd de varkenshaas in dikke plakken. Serveer met de puree en de champignons. Smakelijk!