Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 70 gram tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 bosje oregano
- 500 gram spaghetti
- 2 kipfilets
- enkele eetlepels bloem
- 2 eieren losgeklopt
- enkele eetlepels panko Japans broodkruim
- 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gram rucola
- enkele takjes basilicum
- Parmezaanschilfers
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui, knoflook en chilipeper fijn. Bak aan in een scheut olijfolie in een kookpot.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even aanbakken.
- Blus met de rode wijn, roer alle aanbaksels goed los. Voeg dan de tomatenblokjes en het bosje oregano toe. Laat rustig pruttelen.
- Versnijd ondertussen de kipfilets in dikke plakken. Kruid royaal met peper en zout.
- Klop de eieren los in een schaaltje. Zet er een schaaltje met bloem bij, doe in nog een ander schaaltje de panko, gemengd met de gemalen Parmezaanse kaas.
- Wentel de gekruide stukken kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Schik de stukjes kip zorgvuldig op een bord.
- Breng de spaghetti aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een ruime braadpan. Smelt er een klont boter met een flinke scheut olijfolie in. Bak de stukken kip langs elke kant aan tot ze goudbruin zijn. Werk eventueel in delen en voeg wanneer nodig extra vetstof toe.
- Roer de gegaarde spagehtti door de de saus. Werk af met peper en zout.
- Serveer de spaghetti met enkele stukjes kip in een diep bord. Werk af met flink wat rucola, enkele blaadjes basilicum en Parmezaanschilfers. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind