Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!
Een authentieke pasta Carbonara kan je bezwaarlijk omschrijven als gezond (eieren, kaas,...). Tegelijkertijd is het een fantastisch lekker gerecht, wat Sandra Bekkari aanzette om er een gezonde variant op te bedenken. Aan smaak geen gebrek, wel aan calorieën, in deze verrassend geslaagde variant!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 2 courgettes
- 250 gram volkoren speltspaghetti
- 100 gram pancetta
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 1 bosje bladpeterselie
- nootmuskaat
- peper
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Maak sliertjes van de courgettes met een spiraalsnijder. Snijd ze een paar keer door tot halflange slierten.
- Breng de pasta aan kook in een ruime hoeveelheid water.
- Versnijd ondertussen de pancetta in reepjes en bak zonder vetstof aan in een ruime pan.
- Voeg de courgettesliertjes toe aan de pancetta en laat enkele minuutjes meestoven. Kruid met voldoende peper en nootmuskaat.
- Meng de gegaarde pasta door de pan. Roer los met een scheutje kookvocht van de pasta.
- Haal van het vuur en roer het ei, de Parmezaanse kaas en de yoghurt door de pasta.
- Serveer meteen, afgewerkt met enkele blaadjes peterselie en - naar smaak - nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind