Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 25minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 25minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 2 stronkjes witloof
- 20 gemengde kerstomaatjes
- 3 slaharten
- 0,5 bos postelein
- 1 bos radijzen
- 1 avocado
- 1 plantje basilicum
- 1 rode chilipeper
- 100 ml kippenbouillon
- cayennepeper
- kurukma
- paprikapoeder
- currypoeder
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Leg de kippenfilets tussen folie en klop ze goed plat.
- Meng een cayennepeper, currypoeder, paprikapoeder en kurkuma met flink wat olijfolie tot een kruidige marinade. Wrijf er de kippenfilets mee in en laat rusten.
- Pel de ui en versnijd in fijne partjes. Blancheer kort en laat afkoelen.
- Snipper het witloof en de slaharten. Halveer de kerstomaatjes en radijsjes. Spoel de postelein en laat uitlekken.
- Meng alle groentjes samen in een ruime kom.
- Doe de avocado met de basilicum en kippenbouillon in een blender. Mix tot een smeuïge dressing. Voeg meer bouillon toe indien de dressing te dik is.
- Bak de gemarineerde kippenfilets kort aan in een scheutje olijfolie in een hete pan.
- Versnijd de kippenfilets in reepjes en voeg toe aan de salade.
- Snipper de chilipeper fijn en bestrooi er de salade mee. Serveer meteen met de avocadodressing. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind