Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo’n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.
Leg de kippenfilets tussen folie en klop ze goed plat.
Meng een cayennepeper, currypoeder, paprikapoeder en kurkuma met flink wat olijfolie tot een kruidige marinade. Wrijf er de kippenfilets mee in en laat rusten.
Pel de ui en versnijd in fijne partjes. Blancheer kort en laat afkoelen.
Snipper het witloof en de slaharten. Halveer de kerstomaatjes en radijsjes. Spoel de postelein en laat uitlekken.
Meng alle groentjes samen in een ruime kom.
Doe de avocado met de basilicum en kippenbouillon in een blender. Mix tot een smeuïge dressing. Voeg meer bouillon toe indien de dressing te dik is.
Bak de gemarineerde kippenfilets kort aan in een scheutje olijfolie in een hete pan.
Versnijd de kippenfilets in reepjes en voeg toe aan de salade.
Snipper de chilipeper fijn en bestrooi er de salade mee. Serveer meteen met de avocadodressing. Smakelijk!