Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 Italiaanse venkelworsten
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 1 snuif chilivlokken
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- 500 gram pasta gnocchi sardi, penne, farfalle,...
- 2 dopjes saffraan
- 40 gram tomatenpuree
- 2 dl witte wijn
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- enkele basilicumblaadjes
- Parmezaanse kaas
- zout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Duw het gehakt uit de worstjes en rol er grove balletjes van. Bak ze aan in een pan met olijfolie.
- Breng ondertussen de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Schep de balletjes uit de pan, voeg wat verse olijfolie toe en fruit de sjalotten met de knoflook.
- Breng op smaak met chilivlokken, tijm en rozemarijn.
- Voeg de dopjes saffraan met de tomatenpuree toe. Laat even aanbakken.
- Voeg de balletjes terug toe, blus met de witte wijn en laat kort inkoken. Overgiet dan met de tomatenblokjes.
- Laat de saus nog enkele minuten pruttelen tot de pasta gaar is. Werk naar smaak af met zout.
- Meng de pasta door de saus met een scheutje van het kookvocht. Werk af met blaadjes basilicum en vers geraspte Parmezaan. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind