Luikse balletjes (Sofie Dumont)? Het beste recept vind je hier! Luikse balletjes (Sofie Dumont)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Luikse balletjes (Sofie Dumont)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Luikse balletjes (Sofie Dumont), 3.5 out of 5 based on 2 ratings
Luikse balletjes (Sofie Dumont)
Recept Afdrukken
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.
Luikse balletjes (Sofie Dumont)
Recept Afdrukken
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat het witbrood weken in melk.
  2. Snipper ondertussen de sjalot en peterselie fijn. Plet of rasp de knoflook.
  3. Doe het gehakt in een ruime mengkom. Voeg sjalot, peterselie, knoflook het uitgeknepen broodkruim, ei, peper en zout toe.
  4. Meng het gehakt grondig en rol er ballen van ter grootte van een flinke pingpongbal.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime stoofpot. Bak de gehaktballen rondom mooi aan (werk eventueel in delen).
  6. Snipper ondertussen de uien in halve ringen.
  7. Schep de gehaktballen uit de stoofpot en zet opzij.
  8. Fruit de uien in dezelfde stoofpot tot ze beginnen te bruinen. Voeg indien nodig een beetje verse boter toe.
  9. Voeg de bloem toe, roer goed om en laat even aanbakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
  10. Blus met de bouillon en roer alle aanbaksels goed los. Voeg daarna mosterd, azijn, siroop, tijm en laurier toe.
  11. Laat even inkoken. Voeg dan de gehaktballen weer toe en laat nog een tiental minuten zachtjes sudderen.
  12. Serveer met puree en een knapperige salade. Smakelijk!
Notities

Kan je niet goed beslissen wat betreft de bijgerechten? Sofie maakt het liefst een smeuïge knolselderpuree en een frisse witloofsalade bij de balletjes.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*