VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)
Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Gaar de linzen, samen met een snuifje tijm, gaar (ca. 35 minuten). Laat daarna uitlekken en afkoelen.
  2. Spoel de quinoa onder koud water en gaar vervolgens in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Laat eveneens uitlekken en afkoelen.
  3. Meng de afgekoelde quinoa met de linzen, de stukjes komkommer, paprika, rode ui en peterselie.
  4. Roer de salade goed om en breng op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout. Smakelijk!