VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (9 votes cast)
Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)
Jeroen Meus garandeert je een uitzonderlijk geslaagd feest met deze klassieker: een heerlijk sappig kalfsgebraad met een royale jagerssaus. Perfect om jong en oud te laten genieten tijdens de feestdagen.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de zilveruitjes weken in heet water, zo kan je ze straks beter pellen (of laat diepgevroren en gepelde uitjes ontdooien).
  2. Laat het gebraad op kamertemperatuur komen. Kruid rondom met flink wat peper en zout.
  3. Smelt een flinke klont boter in een braadpan. Schroei het gebraad rondom dicht.
  4. Leg het aangebakken gebraad in een ovenschaal en laat nog 25 minuten verder garen in de oven (180°).
  5. Versnijd het spek in dunne reepjes en bak het aan in dezelfde pan waar je net het gebraad in kleurde.
  6. Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan het spek. Pel aansluitend de zilveruitjes en voeg eveneens toe.
  7. Bestrooi met bloem, roer om en laat even aanbakken.
  8. Blus met de rode wijn, roer alle aanbaksels los en laat bijna helemaal droogkoken.
  9. Bind de kruiden samen tot een tuiltje en voeg samen met de bruine fond toe aan de pan. Kruid met peper en zout en laat de saus rustig verder indikken.
  10. Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten onder aluminiumfolie.
  11. Versnijd in dikke plakken en schik terug in de ovenschaal. Overgiet met de jagerssaus en bestrooi met nog wat peterselie.
  12. Serveer meteen met lekkere klassiekers zoals (amandel)kroketjes en een witloofslaatje. Smakelijk!