Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 600 gram kabeljauwfilet
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes dragon
- enkele takjes kervel
- 4 eetlepels grof broodkruim
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram kleine trostomaatjes
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Kruid de visfilet rondom met peper en zout. Smeer een ovenschaal in met boter en leg er de visfilet in.
- Snipper de groene kruiden fijn. Meng met het broodkruim en wat olijfolie. Fris op met vers citroensap en breng verder op smaak met peper en zout. Roer goed.
- Lepel het smaakvolle kruidenmengsel op de bovenkant van de kabeljauwfilet.
- Leg een paar klontjes boter rond de vis. Vul aan met enkele schijfjes citroen en de trostomaatjes.
- Laat, afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilet, 15 tot 25 minuutjes garen in de oven. Het gerecht is klaar wanneer het korstje lichtje begint te kleuren en de vis net gaar is.
- Serveer de ovengebakken kabeljauwfilet met puree, gekookte aardappelen of brood. Ook lekker met een glaasje witte wijn of witbier. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind