Recepten - zoet
Zo maak heerlijke Mickey Mouse Beignets
Heb je tijdens deze quarantaine soms de handen vol? De kinderen zitten thuis van school, jij moet van thuis uit werken en huishoudelijke taken blijven zich maar opstapelen. Je hebt er genoeg van maar kan momenteel geen stoom afblazen bij je vrienden… Geen zorgen, want wij hebben een leuke bezigheid gevonden waar je niet enkel je gedachten mee verzet, maar ook de kinderen mee bezighoudt! We hebben het over het maken van heerlijke Mickey Mouse Beignets!
Dit heb je nodig voor een tiental beignets:
- 200 gram bloem
- 50 gram maizena
- Klein beetje zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eieren
- 150 ml halfvolle melk (hier kan je ook gekookt water gebruiken, dat even afgekoeld is)
- Zonnebloem- of walnootolie (hoeveel hangt af van welke pan je gebruikt)
Tip: je kan ook voor een hartige beignet gaan. Een ideale snack als je kinderen even geen zin meer hebben in boterhammen. Of heb je een verjaardagsfeestje? Dan is dit het perfecte eten om een glimlach op iedereens gezicht te toveren. Denk bijvoorbeeld aan beignets met paprika’s of tomaten. Heerlijk!
Als je ervoor kiest om een hartige beignet te maken dan is het belangrijk om geen suiker te gebruiken, neem in plaats daarvan een theelepel zout. Je kan dan ook gebruik maken van olijfolie in plaats van zonnebloem- of walnootolie.
Deze dingen uit je keuken moet je klaarleggen:
- Een pollepel
- Een zeef
- Een diepe wokpan
- Een spuitzak (heb je geen spuitzak? Geen probleem, knip gewoon een heel klein hoekje van een diepvrieszakje)
Bereiding:
- Neem alle ingrediënten en die die voorzichtig samen in één kom. Begin eerst met de droge ingrediënten zoals bloem, suiker, zout en maïzena. Breek dan de eieren over de kom en roer tot je een glad beslag krijgt.
- Doe je olie in de diepe wok pan tot je ongeveer een laag van 6 cm hebt, en wacht tot die kookt. Pas op voor warme spetters. Haal het beslag uit de kom en breng die met een grote lepel over in de spuitzak.
- Nu moet je even voorzichtig te werk, maak met je spuitzak een grote en twee kleine cirkels op je zeef of lepel, de vorm van Mickey Mouse dus. Laat die voorzichtig in de kokende olie zakken tot het er goudbruin uitziet.
- Haal daarna je beignet uit de olie en leg die op een rekje of een stuk keukenpapier. Zo kan de beignet afdruipen en wordt hij lekker krokant.