Verfrissend? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Verfrissend? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - verfrissend

Adriatique

Adriatique
Een lekkere aperitief is bij voorkeur fris, niet te zoet maar mag wel wat fruitig zijn. Een Adriatique past helemaal in dat plaatje. Deze minder bekende cocktail wordt gemaakt met Amaro Montenegro, een bijzonder lekkere likeur uit Italië, en vers appelsiensap.

Blushing Betty

Blushing Betty
Deze eenvoudige maar originele cocktail dankt haar naam aan de fleurige, blozende kleur. De moeite om zelfs eens te proberen en je gasten te verrassen met een leuke aperitief.

Brown Gin

Brown Gin
Liefhebber van gin? Mag het wat kruidiger en zelfs bitterder zijn? Dan is deze uiterst verfrissende en karaktervolle cocktail helemaal voor jou.

La Paloma

La Paloma
Deze cocktail is een echte verfrissing. De basis is tequila, aangevuld met limoen en pompelmoes krijg je een echte dorstlesser op een zonnig terrasje.

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)

Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.

Grasshopper

Grasshopper
Wil je eens écht uitpakken met een originele cocktail of een verrassend dessert? Dan is een Grasshopper je ideale oplossing, dit drankje is immers bedoeld als 'after-dinner' drink, wat het zowel als cocktail, als dessert heel geschikt maakt. De frisse muntsmaak is mooi in balans met de chocoladetoetsen. Proberen maar!

Gin Fizz

Gin Fizz
Een Gin Fizz blinkt uit in eenvoud en verfrissing. Deze, naar alle waarschijnlijkheid Franse, cocktail doet het dan ook erg goed in heel wat bars. Met bijna niets anders dan droge gin en citroensap, kan ook jij dadelijk genieten van deze lekkere klassieker.

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool
Met dit origineel lente-recept laat je de kille wintermaanden in een handomdraai smelten. De zachte marinade levert uiterst malse stukjes vlees op, het laagje tapenade zorgt voor een frisse en zuiderse toets. De gebakken aardappelblokjes geflankeerd van krokante stukjes bloemkool maken het helemaal af. Aan de slag!

Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)

Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)
Quinoa wordt door foodies en experts beschreven als een echte 'superfood': gezond en heel voedzaam. Het is dan ook niet toevallig dat er steeds meer recepten verschijnen waar dit uitzonderlijk gewas, afkomstig uit het Andes-gebergte, de hoofdrol in speelt. Ook Colruyt biedt smakelijke inspiratie in dit zalig veganistische eenpansgerecht boordevol frisse smaken.

Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn

Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn
Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.