Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 4 stronkjes witloof
- 1 scheut citroensap
- 2 eetlepels Suiker
- 75 gram boter
- 75 gram bloem
- 75 ml room
- 750 ml melk
- 8 plakken gekookte ham
- 100 gram geraspte kaas
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Halveer de stronkjes witloof en snijd de harde onderkant weg. Besprenkel met een beetje citroensap.
- Breng het witloof aan de kook in gesuikerd water. Kook beetgaar en laat daarna goed uitlekken.
- Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder tot een roux.
- Voeg de melk en room stelselmatig toe terwijl je goed roert. Laat zachtjes pruttelen tot een smeuïge saus, werk af met nootmuskaat, peper en zout.
- Rol de gegaarde witloofstronkjes zorgvuldig in plakjes ham. Schik in een ovenschaal en overgiet met de witte saus.
- Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en laat nog 10 minuten grillen in een voorverwarmde oven (180°) tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat.
- Serveer bij voorkeur met puree. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind