Recepten - flamberen
Kippenblokjes in peperroomsaus
Een gerecht dat snel klaar en toch verdomd lekker is? Zoek niet langer, deze Bourgondische hap is wat je zoekt. De malse kippenblokjes in een smeuïge maar pittige peperroomsaus gaan perfect bij talloze bijgerechten.
Champignonroomsaus
Champignonroomsaus behoort tot het basispakket 'alledaagse recepten die je altijd kan inzetten'! Deze eenvoudige, romige saus past immers erg goed bij steak, kip, vis,... en is klaar zonder veel werk. Ontdek hieronder het perfecte basisrecept.
Tags: archiduc, bijgerecht, champignon, champignons, cognac, flambeer, flamberen, kan altijd, kastanjechampignons, kip, paddenstoelen, Parijse champignons, past altijd, peterselie, room, roomsaus, saus, sausje, steak, vegetarisch, veggie, vis, vlees, whisky
Beef Stroganoff
Met dit recept kan ook jij deze rasechte klassieker uit Oost-Europa en Rusland maken. De Stroganoff-bereiding is heerlijk maar simpel: paddenstoelen met zure room, een lepeltje mosterd en eventueel een scheutje wodka. Dat heldere basisconcept is vooral populair met stukjes rundsvlees. Het resultaat is pure comfort food en smaakt altijd!
Tags: aardappel, aardappelen, beef stroganoff, beginner, biefstuk, champignons, comfort food, eenvoudig, flamberen, geflambeerd, makkelijk, mosterd, niet moeilijk, noedels, oost-Europa, paddenstoelen, pasta, peterselie, rijst, rund, runderlapjes, runderreepjes, rundsvlees, Rusland, Russisch, Smetana, snel, steak, stevige kost, stroganoff, vodka, winter, winters, wodka, zure room
Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.
Tags: champignon, champignons, cognac, Colruyt, curry, dille, eenvoudig, flamberen, garnaal, garnalen, geflambeerd, gemakkelijk, kerrie, knoflook, look, lunch, Oosters, oosterse toets, paprika, romig, room, scampi, scampi's, schaaldier, schaaldieren, simpel, vis, zeevruchten
Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.
Tags: alledaags, biefstuk, Bourgondisch, champignon, champignons, doordeweeks, entre-côte, entrecote, erwten, erwtjes, Europees, flamberen, fusion, gewoon, italiaans, Italië, kruidenboter, luxe, mediterraans, origineel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, rijkelijk, room, roomsaus, royaal, rund, runderen, rundsvlees, smaakvol, steak, stevig, tuinkruiden, verrassend, vlees, whiskey
Coq-au-vin
Coq-au-vin is één van de meest authentieke klassiekers uit de Franse keuken. Het principe achter dit smaakvolle, hartverwarmende recept is eenvoudig: eenmaal de haan te oud was geworden, vloog ie genadeloos de pot in. Om het veelal ietwat vlees van de oude haan mals te maken, was voldoende rode wijn en een lange gaartijd essentieel. Deze klassieker moet je alleszins ook eens geprobeerd hebben, heerlijke zondagse kost zonder veel moeite!
Tags: Bourgondisch, champignons, cognac, coq-au-vin, flamberen, Frankrijk, Frans, frieten, gerookt spek, gerookte spekjes, grootmoeders keuken, haan, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, kroketten, rode wijn, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoofpot, stoofpotje, stoven, tuinkruiden, wijn, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.
Tags: Belgisch, boerenkost, cognac, dagelijkse kost, één, entrecote, flamberen, fusion, geflambeerd, italiaans, Jeroen Meus, origineel, pasta, peper, peperroom, peperroomsaus, rood vlees, room, roomsaus, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spagehtti, spinazie, steak, stevig, tussenrib
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Tags: bloemsuiker, crepe, dessert, feest, flamberen, geflambeerd, krieken, pannenkoek, whiskey, whisky, zoet