Chique? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5 Chique? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5

 

Recepten - chique

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)

Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!

Alexander

Alexander
Deze uitzonderlijke cocktail kent heel wat variëteiten. Het is alleszins een speciale en lekkere manier om een lekker diner af te sluiten. De meest eenvoudige en originele versie ontdek je in dit recept.

French Connection

French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.

Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter

Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.

Zombie

Zombie
Die opvallende naam doet weinig vermoeden over de aard van deze originele cocktail. Het is eentje gevorderden door het behoorlijk lijstje ingrediënten én het flinke alcohol-percentage - ondanks de fruitige smaak (wat meteen de griezelige naam verklaart!). Deze is alleszins het proberen waard, de smaak is vol en uniek, onder meer door de aanwezigheid van absint.

Vesper

Vesper
Deze cocktail kreeg naam en faam dankzij, wie anders, James Bond! Liefhebbers van gin en vodka zullen meteen begrijpen waarom dit stijlvolle drankje zoveel succes kent.

Woo Woo

Woo Woo
De naam doet het misschien niet vermoeden, maar dit is een heel elegante cocktail op basis van veenbessensap die sterk lijkt op de beroemde Cosmopolitan. Vooral dames zullen dit drankje appreciëren dankzij de zoete perziklikeur.

Sidecar

Sidecar
Deze cocktail is een echte, erkende klassieker. Verschillende luxe-hotels in Londen en Parijs claimen hem te hebben uitgevonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wie het ook was, dit verfrissende drankje blinkt uit in smaak!

Great Gatsby

Great Gatsby
Deze lichte, verfrissende cocktail op basis van wodka is net zo chique en fancy als de naam doet vermoeden.

Rob Roy

Rob Roy
Achter elke (enigszins) bekende cocktail schuilt een leuk verhaal. Dat geldt ook voor deze 'Rob Roy', die speciaal bedacht werd in een New Yorks luxehotel vanwege de première van de gelijknamige opera. Aangezien de Schotse volksheld Rob Roy MacGregor de hoofdrol speelt, is whisky uiteraard de hoofdrolspeler in deze chique cocktail.

Luxueuze vissoep

Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?

Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten

Feestelijke puree met garnalen en Sint-Jakobsvruchten
Sint-Jakobsvruchten (of noten) zijn een ware delicatesse. Ze zijn dan ook niet goedkoop en moeten met kunde klaargemaakt worden. Met de hulp van dit uiterst eenvoudige recept kan ook jij een feestelijk voorgerechtje op tafel toveren. Toegegeven, het is wat prijzig, maar net daardoor perfect voor speciale gelegenheden zoals kerstmis of oud en nieuw. Bovendien is het klaar in een handomdraai!

Hindemedaillon met geroosterde aardpeer en een romige whiskeysaus

Hindemedaillon met geroosterde aardpeer en een romige whiskeysaus
Tijdens de feestdagen is wild een niet te versmaden klassieker. Het karaktervolle vlees geeft elk etentje een feestelijk randje. In dit recept worden malse hindemedaillons geflankeerd door een typische wintergroente: aardpeer. De notige smaak is verrassend vol en fris. Afgewerkt met een rijkele whiskey-saus kan het feest niet meer stuk!

Old Pal

Old Pal
Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is deze cocktail een oude bekende in de cocktailwereld. Deze classic lijkt wat op een Negroni, in dit drankje werk je echter met whisky in plaats van gin en wordt de zoete vermout vervangen door droge. Geen cocktail voor beginners!

Americano

Americano
Een Americano-cocktail is misschien niet heel erg bekend, het is wel een officieel erkende klassieker. Het beste bewijs: dit was het drankje dat James Bond bestelde in het eerste boek van Ian Fleming!