Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Ingredients
- 1 koolrabi
- 2 wortelen
- 500 gram gemengde jonge sla
- 20 kerstomaatjes verschillende kleuren
- 2 lente-uitjes
- enkele sprietjes bieslook
- 1 handvol waterkers
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de koolrabi en wortelen. Versnijd in fijne reepjes (julienne).
- Spoel de jonge sla en meng met de reepjes wortel en roolrabi.
- Halveer de kerstomaatjes. Snipper de lente-uitjes en bieslook fijn. Voeg alles toe aan de salade en meng nogmaals om.
- Werk af met wat waterkers. Serveer bij voorkeur met een simpele dressing op basis van balsamico-azijn of honing-mosterd. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind