De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!
De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 500 gram spaghetti of een andere pasta naar wens
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets op olie
- 1 chilipeper
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 1 dl witte wijn
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- oregano gedroogd
- 1 takje basilicum fijngesnipperd
- 1 takje peterselie fijngesnipperd
- 1 handvol zwarte olijven ontpit
- 1 eetlepel kappertjes of appelkappertjes
- olijfolie
- zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de pasta in een royale hoeveelheid gezouten water.
- Snipper ondertussen de sjalot, knoflook, ansjovisfilets en chilipeper (verwijder de zaadjes als het niet te pikant mag worden) extra fijn.
- Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie. Fruit alle gesnipperde ingrediënten op een matig vuur. Let er op dat de knoflook niet aanbrandt.
- Roer de tomatenpuree door de pan en laat even zweten. Blus dan met de witte wijn.
- Voeg de tomatenblokjes, olijven en kappertjes toe. Kruid met voldoende oregano en laat zachtjes pruttelen tot een smaakvol sausje.
- Giet de gegaarde pasta af maar vang wat kookvocht op om de tomatensaus naar wens losser te maken en extra smaak te geven.
- Roer de spaghetti door de saus. Werk af met nog enkele druppels olijfolie en een beetje gesnipperde peterselie en basilicum. Smakelijk!
Recipe Notes
Op de ansjovisfilets na, is dit een lekker vegetarisch recept. Je kan ze dan ook gerust achterwege laten, als je helemaal veggie wil gaan.
Share this Recipe
Speak Your Mind