Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Voor een spannend vegetarisch gerecht dat je maag heerlijk vult en wangen doet blozen ben je aan het juiste adres bij tv-kok Jamie Oliver! Het is geen geheim dat Jamie dol is op de Italiaanse keuken, dit originele gerecht met couscous haalt pittige en smaakvolle inspiratie uit Sicilië.
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
Ingredients
- 1 ui
- 1 kleine bloemkool
- 1 theelepel chili-vlokken of een gehakt pepertje
- 2 tenen knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 50 gram zwarte olijven ontpit
- 30 gram rozijnen
- 2 blikken tomatenblokjes 400 gram per blik
- 2 blikken kikkererwten 400 gram per blik
- 300 gram couscous
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de ui in grove stukjes en bloemkool in hapklare roosjes. Versnijd ook de stam van de bloemkool in fijne reepjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde ui en bak vervolgens de stukken bloemkool aan. Breng op smaak met de chili, peper en zout.
- Dek af en laat rustig sudderen tot de bloemkool zacht begint te worden. Roer geregeld (voorzichtig) om en voeg wanneer nodig wat water toe. Zet daarna opzij.
- Hak ondertussen de knoflook en steeltjes van het bosje peterselie erg fijn. Bewaar de blaadjes voor de afwerking.
- Verwarm in een andere, ruime/hoge, pan een flinke scheut olijfolie. Bak de gehakte knoflook met peterselie zachtjes aan en breng op smaak met kaneel.
- Hak de olijven grof en voeg samen met de rozijnen toe.
- Voeg tot slot de tomatenblokjes en kikkererwten (gespoeld en uitgelekt) toe. Voeg ook wat water toe door een blik van de tomatenblokjes te vullen.
- Laat het stoofpotje een kwartiertje pruttelen en indikken. Roer regelmatig en voeg indien nodig meer water toe.
- Breng ondertussen een ruime hoeveelheid water aan de kook en doe de couscous in een kom. Overgiet met het hete water en laat enkele minuten wellen.
- Controleer of de couscous meer water nodig heeft en roer los met een beetje boter of olijfolie.
- Roer de gebakken bloemkool in het stoofpotje. Laat nog even warmen en kruid indien nodig af met peper/zout.
- Serveer het Siciliaanse stoofpotje op de couscous en bestrooi met de rest van de (gesnipperde) peterselieblaadjes. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: laat de bloemkool niet te ver garen, de roosjes moeten heel blijven en mogen nog wat beet hebben. Mag de couscous meer smaak hebben? Laat dan wellen in gezouten water of een bouillon naar wens.
Share this Recipe
Speak Your Mind