Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!
Wanneer de zomer op haar laatste benen loopt en je het wildseizoen al kan ruiken, is het soms moeilijk om een gepast seizoensrecept te vinden. Liefhebbers van konijn en/of de Italiaanse keuken zullen daarom dol zijn op dit recept: het combineert het beste van twee uitzonderlijk lekkere werelden!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- 1 konijn versneden
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- 2 uien gesnipperd
- 6 tenen knoflook gesnipperd
- 1 chilipeper
- 4 ansjovisfilets op olie
- 300 ml droge witte wijn
- 200 ml kippenfond
- 4 pruimtomaten
- 100 gram groene olijven met pit
- 1 bosje tijm
- 1 bosje oregano
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje platte peterselie
- 1 blaadje laurier
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Wentel de stukken konijn door bloem met kruid goed met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Verhit ondertussen een ruime stoofpot met deksel die ook in de oven kan. Schroei de pijnboompitjes aan zonder vetstof. Haal daarna uit de pot en laat afkoelen op keukenpapier voor later.
- Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de hete pot. Schroei de stukken konijn gelijkmatig aan, kleuren volstaat (werk gerust in delen). Haal de aangebakken stukken konijn uit de pan en zet opzij voor later.
- Verlaag het vuur en voeg een vers scheutje olijfolie toe. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
- Hak de chilipeper (verwijder de zaadjes indien het niet te pikant mag zijn) en ansjovisfilets fijn. Voeg toe en laat rustig smelten.
- Blus met de witte wijn en roer alle aanbaksels goed los. Laat de alcohol even verdampen.
- Hak de tomaten fijn en voeg samen met de kippenfond, pijnboompitjes en olijven toe.
- Bind de kruiden samen tot een kruidentuiltje (bewaar enkele blaadjes basilicum voor de afwerking) en voeg toe. Kruid bij met peper en zout naar wens.
- Voeg de stukken konijn terug toe, dek af en zet in een voorverwarmde oven (180°). Laat minstens een uur stoven, tot het vlees heerlijk mals is.
- Versier net voor het opdienen met enkele blaadjes basilicum. Serveer met knapperig brood (of pasta), rucola en een schijfje citroen ter opfrissing. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind