Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 kg heilbotfilets bevroren
- 1 dl droge witte wijn
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 0,5 blokje visbouillon
- 500 gram tagliatelle
- 100 gram grijze garnalen
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 2 dl room
- 1 scheutje vers citroensap
- 2 blaadjes laurier
- tijm gedroogd
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Beboter een ovenschaal en strooi er de gesnipperde sjalot in. Schik daar de bevroren heilbotfilets op. Kruid met peper, zout, gedroogde tijm en de blaadjes laurier.
- Verhit een steelpannetje met de wijn, tomatenpuree en visbouillon. Laat even goed doorkoken en overgiet er de vis mee.
- Dek de vis af met aluminiumfolie en laat 20 tot 30 minuutjes garen in een voorverwarmde oven (175°).
- Breng ondertussen de tagliatelle aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Schep de gegaarde heilbotfilets voorzichtig uit de ovenschaal en houd warm.
- Giet het kookvocht terug in het steelpannetje en laat verder inkoken. Voeg de plakjes champignon en garnalen toe. Vul aan met de helft van de room en laat nog even inkoken.
- Kruid de saus naar wens af en fris op met nog een beetje citroensap.
- Giet de gegaarde tagliatelle af en roer los met de rest van de room en nog een klontje boter.
- Giet de saus over de heilbotfilets en serveer met de romige pasta. Werk eventueel af met nog wat geraspte Parmezaan of Gruyère. Smakelijk!
Notities
Graag wat meer groentjes? Gestoomde broccoli past perfect bij dit smeuïge visgerecht.
Deel dit Recept
Speak Your Mind