Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.
Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 6 avocado's
- 1 teen knoflook
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 200 gram garnalen
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes dille
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Halveer de avocado's. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Bewaar (voor 4 personen) de vier mooiste halve schillen om het hapje in te presenteren.
- Versnijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes in een mengkom.
- Plet het teentje knoflook en snipper de blaadjes van het bosje koriander fijn. Voeg samen met wat vers limoensap en het merendeel van de garnalen toe aan de avocadoblokjes.
- Breng voldoende op smaak met peper en zout. Roer goed om.
- Verdeel de mengeling over de halve avocadoschillen.
- Snipper de takjes dille en peterselieblaadjes fijn. Roer samen met enkele druppels limoen door de mayonaise.
- Werk de avocadobootjes af met de rest van de garnalen en enkele toefjes kruidenmayonaise. Smakelijk!
Notities
Dit hapje kan je prima op voorhand klaarmaken. Bewaar en serveer ze gerust koud, zeker op een warme dag is het een heerlijk verfrissend hapje.
Deel dit Recept
Speak Your Mind