Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Ingredients
- 1 bol burrata
- 200 gram plakjes Italiaanse charcuterie prosciutto, salami, coppa,...
- 50 gram plakjes Italiaanse rookkaas scamorza
- 50 gram mozzarella bolletjes
- 100 gram Italiaanse kazen zacht, half-hard, hard,...
- 50 gram geroosterde artisjok (bokaal)
- 50 gram zwarte olijven
- 50 gram groene olijven
- enkele takjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Neem een ruime, lage kom. Zet in het midden een potje en doe daar de (uitgelekte) burrata in.
- Versnijd de charcuterie en kazen, indien nodig, in fijnere stukjes.
- Verdeel alle ingrediënten (kaas, vlees, olijven en artisjok) nonchalant rond de bol burrata. Besteed evenwel voldoende aandacht aan een mooie, rustieke presentatie.
- Schik de blaadjes basilicum op en tussen alle ingrediënten.
- Werk af met enkele druppels olijfolie en een snuifje peper en zout op de burrata. Serveer zo of met knapperig brood en een geschikt drankje. Smakelijk!
Recipe Notes
Voeg gerust naar believen ingrediënten toe. Enkele suggesties: zongedroogde tomaatjes, appelkappertjes, stukjes gebakken brood, vijgen,...
Share this Recipe
Speak Your Mind