VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Neem een ruime, lage kom. Zet in het midden een potje en doe daar de (uitgelekte) burrata in.
  2. Versnijd de charcuterie en kazen, indien nodig, in fijnere stukjes.
  3. Verdeel alle ingrediënten (kaas, vlees, olijven en artisjok) nonchalant rond de bol burrata. Besteed evenwel voldoende aandacht aan een mooie, rustieke presentatie.
  4. Schik de blaadjes basilicum op en tussen alle ingrediënten.
  5. Werk af met enkele druppels olijfolie en een snuifje peper en zout op de burrata. Serveer zo of met knapperig brood en een geschikt drankje. Smakelijk!
Notities

Voeg gerust naar believen ingrediënten toe. Enkele suggesties: zongedroogde tomaatjes, appelkappertjes, stukjes gebakken brood, vijgen,…