Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine knolselder
- 1 loskokende aardappel
- 1 blokje groentebouillon
- 250 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 1 klontje boter
- enkele takjes peterselie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de ui en het teentje look. Hak grof.
- Schil de knolselder en versnijd in grove stukken.
- Smelt een klontje boter in een ruime pot. Fruit de gesnipperde ui en knoflook met de stukken knolselder op een matig vuur.
- Zet onder met water en voeg het bouillonblokje toe.
- Schil de aardappel, versnijd in stukken en voeg toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 minuutjes pruttelen.
- Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel en mosterd. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Rol kleine balletjes van het gehakt terwijl de soep pruttelt.
- Mix de soep fijn en breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Voeg de balletjes toe en laat nog even pruttelen, tot de balletjes boven komen drijven.
- Snipper een handvol peterselieblaadjes fijn en roer net voor het opdienen door de soep. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind