Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 250 gram jasmijnrijst
- 1 stengel citroengras
- 24 gepelde scampi
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 1 theelepel chilivlokken
- 100 gram erwtjes
- 100 gram gekookte edamameboontjes
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 citroen
- 4 eieren
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 2 lente-uitjes gesnipperd
- 1 scheut arachideolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de rijst aan de kook in lichtgezouten water met de stengel citroengras. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Dep de scampi droog en kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
- Rasp de knoflook en gember fijn. Fruit samen met de chilivlokken in een scheutje olie in een (wok)pan.
- Voeg de scampi toe en laat kort aanbakken op een redelijk hoog vuur tot de scampi mooi kleurt. Let er op dat je de knoflook niet laat aanbranden.
- Voeg de erwtjes en edamameboontjes toe. Overgiet met sojasaus en laat nog even warmen.
- Roerbak ondertussen de eieren in een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Hak in kleine stukjes en houd warm.
- Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer om. Fris verder op met wat vers geperst citroensap en zeste. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Serveer de rijst met de roergebakken eitjes. Werk af met flink wat sesamzaadjes en gesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind