VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.0/
5
(3 votes cast)
Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Schaaldieren
,
Vis
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Niveau
Beginner
,
Gevorderd
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
250
gram
jasmijnrijst
1
stengel
citroengras
24
gepelde scampi
2
tenen
knoflook
2
cm
gember
1
theelepel
chilivlokken
100
gram
erwtjes
100
gram
gekookte edamameboontjes
3
eetlepels
sojasaus
1
citroen
4
eieren
1
eetlepel
sesamzaadjes
2
lente-uitjes
gesnipperd
1
scheut
arachideolie
peper en zout
Instructies
Breng de rijst aan de kook in lichtgezouten water met de stengel citroengras. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Dep de scampi droog en kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
Rasp de knoflook en gember fijn. Fruit samen met de chilivlokken in een scheutje olie in een (wok)pan.
Voeg de scampi toe en laat kort aanbakken op een redelijk hoog vuur tot de scampi mooi kleurt. Let er op dat je de knoflook niet laat aanbranden.
Voeg de erwtjes en edamameboontjes toe. Overgiet met sojasaus en laat nog even warmen.
Roerbak ondertussen de eieren in een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Hak in kleine stukjes en houd warm.
Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer om. Fris verder op met wat vers geperst citroensap en zeste. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Serveer de rijst met de roergebakken eitjes. Werk af met flink wat sesamzaadjes en gesnipperde lente-ui. Smakelijk!