VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook in lichtgezouten water met de stengel citroengras. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Dep de scampi droog en kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  3. Rasp de knoflook en gember fijn. Fruit samen met de chilivlokken in een scheutje olie in een (wok)pan.
  4. Voeg de scampi toe en laat kort aanbakken op een redelijk hoog vuur tot de scampi mooi kleurt. Let er op dat je de knoflook niet laat aanbranden.
  5. Voeg de erwtjes en edamameboontjes toe. Overgiet met sojasaus en laat nog even warmen.
  6. Roerbak ondertussen de eieren in een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Hak in kleine stukjes en houd warm.
  7. Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer om. Fris verder op met wat vers geperst citroensap en zeste. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  8. Serveer de rijst met de roergebakken eitjes. Werk af met flink wat sesamzaadjes en gesnipperde lente-ui. Smakelijk!