Deze originele variant op de uiterst klassieke chocomousse zal liefhebbers van bier én chocolade ongetwijfeld bevallen. Met dit verrassende dessert kan je zonder problemen een grote groep bedienen. Deze op-en-top Belgische chocomousse wordt bovendien zonder eieren bereid, waardoor het resultaat nog smeuïger is. Het proberen waard!
Deze originele variant op de uiterst klassieke chocomousse zal liefhebbers van bier én chocolade ongetwijfeld bevallen. Met dit verrassende dessert kan je zonder problemen een grote groep bedienen. Deze op-en-top Belgische chocomousse wordt bovendien zonder eieren bereid, waardoor het resultaat nog smeuïger is. Het proberen waard!
Servings | Prep Time | Passive Time |
6personen | 20minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
6personen | 20minuten |
Passive Time |
1uur |
Ingredients
- 25 cl Belgisch fruitbier Kriek, Framboise, Boscoli,...
- 300 gram pure chocolade
- 0,5 liter volle room
- 1 eetlepel bloemsuiker
- 1 handvol bosvruchten frambozen, bramen, bessen,...
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Giet het bier in een steelpan en verwarm het op een matig vuur.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan het bier zodat het kan smelten. Roer regelmatig.
- Voeg ondertussen de suiker aan de room toe. Klop op tot het een smeuïge consistentie heeft die aan yoghurt doet denken.
- Meng de opgeklopte room door de gesmolten chocolade met het bier. Roer rustig om, voeg desgewenst naar smaak nog wat bloemsuiker toe.
- Verdeel de smeuïge mousse over potjes of glazen. Laat minstens één uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur maak je de mousse een dag op voorhand.
- Schik net voor het opdienen wat bosvruchten op elke portie. Bestuif eventueel met nog wat bloemsuiker en dien koud op. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind