Varkenshaas met rabarber? Het beste recept vind je hier! Varkenshaas met rabarber? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Varkenshaas met rabarber

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Varkenshaas met rabarber, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Varkenshaas met rabarber
Recept Afdrukken
Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.
Varkenshaas met rabarber
Recept Afdrukken
Het haasje is niet alleen het beste deel van een varken, het is ook het meest veelzijdige. Het malse stuk vlees is vol van smaak en laat zich moeiteloos met allerlei ingrediënten combineren. In dit recept gaan aan de slag met een origineel ingrediënt: rabarber. Hoewel we deze stengels eerder associëren met zoete dessertjes, is de fris zure smaak ook erg geschikt om voor verrassend lekker smaken in een zout gerecht te zorgen.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 40minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
40minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
  2. Kuis ondertussen de rabarber en snijd in grove stukken. Meng met de honing.
  3. Verhit een ruime stoofpot met deksel. Schroei de varkenshaas rondom aan in een flinke klont boter.
  4. Haal het vlees uit de pot en zet even opzij. Verlaag het vuur en fruit de ui (voeg eventueel een vers klontje boter toe).
  5. Voeg de stukken rabarber toe en laat heel even karamelliseren.
  6. Blus met een scheutje bier en roer alle aanbaksels los. Voeg daarna de rundsbouillon en de takjes rozemarijn toe. Breng rustig aan de kook.
  7. Leg de varkenshaas op de rabarber en dek af. Laat nog 20 minuten garen in een voorverwarmde oven (160°).
  8. Snijd de varkenshaas in dikke plakken en leg in de saus tussen de stukken rabarber. Serveer met gestoomde groentjes en gebakken aardappelen of kroketjes. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*