Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
Ingrediënten
- 1 kip versneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geplet
- 4 plakken gerookt spek
- 250 gram paddenstoelen
- 250 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 glas rode wijn
- 200 ml bruine fond
- 1 eetlepel mosterd
- enkele takjes tijm
- 1 blad laurier
- 1 bosje platte peterselie fijngehakt
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kruid de stukken kip met peper en zout. Versnijd het gerookt spek in stukjes. Laat op kamertemperatuur komen.
- Smelt een flinke klont boter in een ruime stoofpot. Schroei de stukken kip aan tot ze goudbruin zijn (werk eventueel in delen).
- Haal de stukken kip uit de pot en zet opzij. Fruit in dezelfde pot de gesnipperde ui met de geplette knoflook.
- Voeg de stukjes spek toe en laat even aanbakken.
- Versnijd ondertussen de paddenstoelen in vier en voeg ook toe (eventueel met een vers klontje boter).
- Breng alles op smaak met peper, zout, enkele takjes tijm, een blad laurier en een lepel mosterd.
- Voeg de tomatenblokjes toe en blus met rode wijn en bruine fond. Voeg de stukken kip terug toe, dek af en laat een half uur zachtjes pruttelen.
- Controleer of de kip voldoende gegaard is en werk de saus, indien nodig, verder af met peper en zout.
- Bestrooi net voor het opdienen met flink wat vers gesnipperde peterselie. Serveer met puree of kroketjes en een glas rode wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind