Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 600 gram stevige, witte vis kabeljauw, koolvis, zeewolf,...
- 12 scampi
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 ingemaakte citroen
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gram groene en zwarte olijven
- 1 eetlepel ras el hanout
- enkele takjes peterselie
- enkele sprietjes bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de vis stevige, hapklare stukken. Pel de scampi (indien nodig). Kruid met peper en zout. Zet opzij om op kamertemperatuur te laten komen.
- Versnijd de uien en ingemaakte citroen in partjes. Hak het teentje knoflook fijn. Doe ui, citroen en knoflook in de tajine.
- Versnijd de courgette en paprika's in grove stukken. Voeg samen met de olijven toe aan de tajine.
- Overgiet met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met ras-el-hanout. Roer alles goed door elkaar.
- Zet het deksel op de tajine en laat de groentjes 15 minuten op een middelhoog vuur beetgaar stoven.
- Voeg de stukken vis en scampi toe en dek weer af. Laat nog een kleine tien minuten verder garen.
- Snipper de peterselie en bieslook fijn. Bestrooi het gerecht er net voor het opdienen mee.
- Serveer de tajine met couscous, brood of gewoon zo. Smakelijk!
Notities
Cruciaal in dit gezonde en smaakvolle recept is dat alles beetgaar is, en dus niet te ver gekookt. Je wil geen platte stukken courgette of dat de vis helemaal uit elkaar valt. Ga dus niet te ver van je vuur wanneer de tajine staat te garen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind