Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Doe ze in een ruime ovenschaal (of gebruik een bakplaat).
- Overgiet de aardappelen met flink wat olijfolie. Breng op smaak met grof zout en peper. Voeg de groene kruiden en teentjes look toe. Meng grondig door elkaar.
- Laat de aardappelschijfjes 25 minuten roosteren in een voorverwarmde oven (200°).
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Versnijd de stukken kip grof en bak ze met kippenkruiden en een extra snuifje rondom goudbruin in de hete olijfolie.
- Versnijd ondertussen de sjalotten in ringen en de knoflook fijn.
- Haal de stukken kip uit de pan en zet opzij.
- Fruit in dezelfde pan sjalot en knoflook aan. Versnijd de rauwe ham en puntpaprika's in reepjes en voeg samen met de kappertjes en paprikapasta toe. Laat even aanbakken.
- Voeg de stukken kip weer toe en blus met de witte wijn. Laat even uitkoken.
- Overgiet met de tomatenblokjes en kippenbouillon. Breng verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, takjes oregano en rozemarijn.
- Laat de saus nog een tiental minuten inkoken. Verwijder de kruidentakjes voor het opdienen.
- Maak tot slot een eenvoudig kruidenslaatje van gesnipperde peterselie en bieslook met wat olijfolie, azijn, peper en zout. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind