Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!
Mix de melk, eieren en het snuifje zout door de bloem tot een glad beslag.
Verwarm de poffertjespan zodat ze goed heet kan worden.
Laat ondertussen een klont boter zacht worden zodat je de pan dadelijk regelmatig kan bestrijken met een keukenkwast.
Bestrijk, eenmaal goed heet, de pan met boter en vul de kuiltjes met beslag. Gebruik bij voorkeur een spuitzak. Vul de kuiltjes niet helemaal (eerder 2/3de, het beslag rijst immers nog).
Draai de poffertjes met een lepel om eenmaal ze bovenaan beginnen uit te drogen.
Serveer de poffertjes warm, bestrooid met wat poedersuiker en een klontje boter erbij. Smakelijk!