Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de kabeljauw in grove stukken (zo'n 3 centimeter) en pel de scampi, indien nodig. Laat op kamertemperatuur komen.
- Kuis de boontjes en halveer ze. Versnijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in hapklare stukken.
- Snipper de sjalot en knoflook fijn. Schil het stukje gember en rasp fijn. Hak het chilipepertje fijn (eventueel zonder de pitjes indien je liever mild kookt).
- Verhit in een ruime stoofpot een scheut arachideolie met een scheutje sesamolie. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook met de geraspte gember en het gehakte chilipepertje.
- Voeg de boontjes, broccoliroosjes en stukjes courgette toe. Laat kort aanbakken.
- Blus met de witte wijn en laat de de alcohol verdampen. Overgiet dan met de kokosmelk en visfond. Voeg steranijs toe.
- Laat de saus 10 minuutjes inkoken zodat de groentjes kunnen garen maar stevig blijven.
- Breng ondertussen de rijst aan de kook en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de stukken vis en scampi voorzichtig door de saus. Laat nog 5 minuten pruttelen zodat de stukjes kabeljauw net gaar zijn en niet uit elkaar vallen.
- Werk af met peper en zout, fris op met een beetje vers limoensap.
- Hak flink wat koriander fijn en snipper de lente-ui. Bestrooi over het stoofpotje en serveer met de rijst. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind