VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Oosters visstoofpotje
Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Instructies
  1. Versnijd de kabeljauw in grove stukken (zo’n 3 centimeter) en pel de scampi, indien nodig. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Kuis de boontjes en halveer ze. Versnijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in hapklare stukken.
  3. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Schil het stukje gember en rasp fijn. Hak het chilipepertje fijn (eventueel zonder de pitjes indien je liever mild kookt).
  4. Verhit in een ruime stoofpot een scheut arachideolie met een scheutje sesamolie. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook met de geraspte gember en het gehakte chilipepertje.
  5. Voeg de boontjes, broccoliroosjes en stukjes courgette toe. Laat kort aanbakken.
  6. Blus met de witte wijn en laat de de alcohol verdampen. Overgiet dan met de kokosmelk en visfond. Voeg steranijs toe.
  7. Laat de saus 10 minuutjes inkoken zodat de groentjes kunnen garen maar stevig blijven.
  8. Breng ondertussen de rijst aan de kook en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  9. Roer de stukken vis en scampi voorzichtig door de saus. Laat nog 5 minuten pruttelen zodat de stukjes kabeljauw net gaar zijn en niet uit elkaar vallen.
  10. Werk af met peper en zout, fris op met een beetje vers limoensap.
  11. Hak flink wat koriander fijn en snipper de lente-ui. Bestrooi over het stoofpotje en serveer met de rijst. Smakelijk!