Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram linguine
- 800 gram scampi
- 250 gram kerstomaten
- 1 venkel
- 2 sjalotten
- 1 rode chilipeper
- 1 citroen
- enkele takjes peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de scampi, indien nodig, tijdig ontdooien.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de scampi kort aan, kruid met peper en zout.
- Schep de kortgebakken scampi uit de pan en zet opzij. Houd warm.
- Versnijd de sjalotten in fijne reepjes (julienne). Verwijder het taaie hart uit de venkelknol en snijd in reepjes van anderhalve centimeter breed.
- Voeg een vers scheutje olijfolie aan de pan toe. Roerbak de reepjes sjalot en venkel gedurende een vijftal minuten (de venkel mag nog wat beet hebben).
- Snijd de chilipeper in fijne plakjes (verwijder desgewenst de extra pikante zaadjes) en voeg toe aan de groentjes. Laat mee stoven.
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in een royale hoeveelheid gezouten water.
- Halveer de kerstomaatjes. Voeg samen met de scampi toe aan de groentjes.
- Giet de gegaarde pasta af en roer door de pan met een beetje kookvocht.
- Snipper flink wat peterselie fijn en roer door de pasta. Werk af peper, zout en druppels vers citroensap. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind