Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een ‘match made in heaven’ waar je helemaal dol op zal zijn!
Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Bak de scampi kort aan, kruid met peper en zout.
Schep de kortgebakken scampi uit de pan en zet opzij. Houd warm.
Versnijd de sjalotten in fijne reepjes (julienne). Verwijder het taaie hart uit de venkelknol en snijd in reepjes van anderhalve centimeter breed.
Voeg een vers scheutje olijfolie aan de pan toe. Roerbak de reepjes sjalot en venkel gedurende een vijftal minuten (de venkel mag nog wat beet hebben).
Snijd de chilipeper in fijne plakjes (verwijder desgewenst de extra pikante zaadjes) en voeg toe aan de groentjes. Laat mee stoven.
Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in een royale hoeveelheid gezouten water.
Halveer de kerstomaatjes. Voeg samen met de scampi toe aan de groentjes.
Giet de gegaarde pasta af en roer door de pan met een beetje kookvocht.
Snipper flink wat peterselie fijn en roer door de pasta. Werk af peper, zout en druppels vers citroensap. Smakelijk!