De kunst van gezond(er) eten bestaat niet zozeer uit minder eten, wel uit anders eten. Meer groentjes is de vanzelfsprekende basis en daar kan dit gerecht alvast bij helpen. Met dunne plakjes komkommer maak je fijne hapjes met kip en een frisse dressing. Perfect op een feestje, als hapje of lunch.
De kunst van gezond(er) eten bestaat niet zozeer uit minder eten, wel uit anders eten. Meer groentjes is de vanzelfsprekende basis en daar kan dit gerecht alvast bij helpen. Met dunne plakjes komkommer maak je fijne hapjes met kip en een frisse dressing. Perfect op een feestje, als hapje of lunch.
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
Ingredients
- 2 komkommers
- 200 gram kipreepjes gekookt of gebakken
- 2 stengels groene selder
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 koffielepel sricha
- 1 koffielepel Engelse saus
- enkele takjes peterselie
- enkele sprietjes bieslook
- 1 scheutje limoensap
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snijd lange, dunne repen van de komkommers met behulp van een mandoline of dunschiller.
- Schik de reepjes komkommer op enkele vellen keukenpapier en dep droog. Laat het vocht even wegtrekken.
- Maak ondertussen de saus: meng yoghurt met mayonaise, sricha en Engelse saus. Snipper de bieslook en peterselie fijn en breng er, samen met peper, zout en een beetje vers limoensap de saus mee op smaak.
- Leg de plakjes komkommer in de lengte naast elkaar met net een beetje overlapping. Verdeel eventueel in twee om makkelijker te werken.
- Besmeer met een dun laagje saus.
- Verdeel de fijne stukjes kip over de plakjes komkommer (maar houd uiteindes vrij om dadelijk alles mooi op te rollen), gevolgd door selder.
- Rol alles netjes samen op, druk goed aan, tot je een rol hebt die doet denken aan sushi.
- Versnijd, opnieuw net als sushi, in hapjes van 2 à 3 cm breed. Serveer meteen of bewaar koel alvorens op te dienen. Smakelijk!
Recipe Notes
Lukt het oprollen niet zo goed? Maak je rollen niet te breed. Werk daarnaast eventueel op een stukje plasticfolie, dan kan je makkelijker rollen doordat alles beter samen blijft.
Share this Recipe






Speak Your Mind