VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes
Snel, simpel, gezond en toch lekker? Dit toffe recept met zonnige vibes heeft het allemaal. De Cypriotische grillkaas halloumi smaakt lekker af in combinatie met enkele gegrilde en rauwe groentjes. Perfect als lunch, lichte maaltijd of voorgerecht.
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Instructions
  1. Versnijd de halloumi in dikke repen. Bak ze rondom goudbruin in een pan met antikleeflaag en een klein beetje olijfolie.
  2. Halveer de trostomaten en versnijd de courgettes in dikke plakken.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een andere pan. Bak de plakken courgette kort aan op een middelhoog vuur zodat ze bruinen maar nog structuur behouden. Kruid met peper en zout.
  4. Schep de plakken courgette uit de pan en leg er heel even de gehalveerde trostomaatjes in met de gesneden kant naar beneden. Kort aanbakken/warmen volstaat.
  5. Schik de plakjes courgette en aangebakken stukken halloumi netjes op elk bord. Vul aan met de warme tomaatjes, wat rucola, enkele blaadjes basilicum en enkele plukjes kiemen.
  6. Besprenkel elk bord met nog wat olijfolie, peper en zout. Serveer meteen. Smakelijk!