Liefhebbers van gerechten met een Italiaanse toets zullen genieten van dit toffe recept van Colruyt: een sappig kalfslapje gecombineerd met een kruidig tomatensausje en gegrilde krieltjes en courgette. Heel lekker en helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. Perfect voor de beginnende hobbykok!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kuis de krieltjes schoon (schillen hoeft niet) en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, voeg de rozemarijn toe en kruid met peper/zout.
- Roer de krieltjes om en laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Kruid ondertussen de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze langs elke kant gedurende één minuut aan in een scheutje olijfolie. Haal het vlees uit de pan en laat rusten.
- Giet in dezelfde pan opnieuw wat olijfolie. Fruit 2/3de van de knoflook, 2/3de van de peterselie, de oregano en kappertjes in de hete olie.
- Voeg de kerstomatensalsa en balsamicoazijn toe. Laat een tiental minuutjes sudderen (roer indien nodig los met een beetje water) en kruid met peper en zout.
- Snijd ondertussen de courgettes in fijne plakjes. Bak goudbruin in olijfolie met de rest van de knoflook in een andere pan. Werk eventueel in delen en kruid met peper/zout.
- Laat het vlees twee minuutjes voor opdienen nog even meesudderen in de tomatensaus. Serveer met de gebakken krieltjes, courgette en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind