VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Verhit een ruime hoeveelheid water in een grote pot. Blancheer (kort koken, een drietal minuutjes volstaat) de broccoliroosjes en peultjes in lichtgezouten water.
  2. Laat de voorgegaarde broccoliroosjes en peultjes uitlekken.
  3. Verhit een scheut arachideolie in een ruime (wok)pan en fruit de gesnipperde ui. Voeg de currypasta toe en laat even uitzweten.
  4. Giet de kokosmelk en groentebouillon bij de currypasta. Breng aan de kook en laat even indikken.
  5. Voeg de broccoliroosjes en peultjes toe en verlaag het vuur. Laat een kleine vijf minuten verder garen in de curry.
  6. Pel ondertussen de hardgekookte eieren en snijd in partjes. Laat ook de linzen uitlekken.
  7. Voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog een minuutje of twee warmen. Serveer met de partjes ei en bestrooi met wat gesnipperde koriander (of basilicum). Smakelijk!
Recipe Notes

Deze curry zit propvol gezonds en kan perfect zonder bijgerechten geserveerd worden. Wens je dat toch te doen is naanbrood of jasmijnrijst ideaal.