VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kon komen.
  2. Pel de uien en snipper in fijne ringen.
  3. Verhit de arachideolie in een wokpan. Laat de uien aanbakken tot ze zacht geworden zijn. Schud regelmatig op.
  4. Pel ondertussen de teentjes look en versnijd in fijne plakjes. Versnijd de chilipeper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes indien het gerecht niet te pittig mag worden.
  5. Voeg de plakjes knoflook en stukjes chili toe aan de wokpan. Laat kort meebakken.
  6. Versnijd het varkensvlees in reepjes. Voeg toe aan de wokpan. Bak kort maar krachtig op. Blijf goed roeren en/of opschudden.
  7. Voeg suiker, sojasaus en limoensap toe. Laat nog heel even doorkoken (let er op dat het vlees niet taai wordt). Werk naar smaak af met extra sojasaus, suiker of limoensap.
  8. Serveer meteen met rijst of noedels en gestoomde groentjes naar wens. Smakelijk!