Gegratineerd? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Gegratineerd? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - gegratineerd

Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree

Ovenschotel met wintergroentjes, gehakt en gegratineerde puree
Winterse kost mag dan soms wat saai zijn (stevig, zwaar, niet zo verfijnd,...), op een kille dag gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel vol lekkers. Nooit moeilijk om maken en je kan meteen een portie voor twee dagen bereiden. Leuk aan dit recept is de smaakvolle basis van typische wintergroentjes in wildfond. Zo wordt het toch nog dat tikje verfijnder!

Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree

Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree
Een eenvoudig ovenschoteltje kan een echte life-saver op drukke dagen zijn. Zeker als je de schotel de dag op voorhand al bereid had. In dit recept ontdek je een lekker makkelijke veggie-schotel met een lekker veel groentjes en een smeuïge tomatensaus met witte boontjes en aubergine. Lekker simpel!

Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti

Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker - en zeker zo origineels! - klaar.

Lasagne (Jeroen Meus)

Lasagne (Jeroen Meus)
Geen lekkerder authentiek gerecht uit de populaire Italiaanse keuken dan lasagne! Deze zalige ovenschotel behoeft geen verdere uitleg, behalve dan dat een zelfgemaakte schotel lasagne onwaarschijnlijk lekker is. Elke Italiaanse mama heeft haar eigen recept, Jeroen Meus leert je daarom een prima basisversie bereiden.

Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas

Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas
Een varkenshaasje is het fijnste stukje varkensvlees. Deze filet is heel populair in verschillende gebieden, indien goed bereid is het immers heerlijk mals en fijn vlees waar je alle kanten mee op kan. In dit originele recept wordt de varkenshaas gevuld met fijne spinazie en mozzarella, wat een heerlijk zomers gerecht oplevert dat je gasten zal verrassen!

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!

Gegratineerde risoni met kip

Gegratineerde risoni met kip
Met risoni (of orzo, in het Grieks) kan je erg verrassende pasta serveren: deze fijne pasta heeft de vorm van rijstkorrels en leent zich uitstekend tot romige, smeuïge pastaschoteltjes. Met kippenblokjes en een kruidige saus vol zuiderse smaken is het feest compleet.

Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus

Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus
Zin in heerlijke, stevige kost zonder pretentie en met een kruidige, zuiderse toets? Net wat dit recept je te bieden heeft!