Recepten - fish and chips
Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)
Sterrenchef Wout Bru kiest in dit recept voor eenvoud. Het is het soort gerecht dat hij graag voor zichzelf maakt: niet al te moeilijk, met verfijnde producten en geweldig smaakvol. Het krokante schelvishaasje is verfijnd en toch alledaags, wat perfect past bij een zelfgemaakt tartaarsausje.
Tagged With: alledaags, augurk, augurkjes, dragon, fish and chips, gebakken krieltjes, gebakken vis, gepaneerd, kaas, kappertjes, korst, krielaardappelen, krieltjes, mayonaise, noordzee, origineel, paneren, parmezaanse kaas, schelvis, schelvishaasje, tartaar, tartaarsaus, veldsla, vis, visfilet, witte vis, Wout Bru, zee
Ovengebakken fish ’n chips
Fish 'n Chips is een echt begrip op de Britse eilanden. Deze snelle (en ietwat vettige) snack kan je vergelijken met onze typische frietjes en bijhorende vleessnacks. Erg lekker, maar helaas niet erg gezond. Daar heeft dit verrassend eenvoudige recept een geweldig antwoord op. Door al het werk aan de oven over te laten wordt het een voedzaam en gezond gerecht dat ideaal is op een drukke werkdag.
Tagged With: aardappel, aardappelpartjes, aardappelwedges, Brits, citroen, Engeland, fish 'n chips, fish and chips, gezond, gezonde variant, Groot Brittannië, Ierland, kabeljauw, koolvis, korstje, mager, oven, ovengebakken, panko, peterselie, schelvis, Schotland, snack, tomaatjes, tomaten, trostomaatjes, trostomaten, vis, voedzaam, weinig moeite, weinig werk, witte vis
Mediterraanse chicken ’n chips (Jamie Oliver)
Op de Britse eilanden is 'fish 'n chips' een bijzonder populaire snack. In dit recept maakt Jamie Oliver een originele variant die veel gezonder is en heerlijke mediterrane smaken opvoert. Het fijnste aan dit kruidige recept? Al het werk is voor de oven!
Tagged With: aardappelen, Brits, chicken, citroen, fish and chips, Frankrijk, Frans, fris, fris zuur, groene olijven, Groot-Brittanië, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, kruiden, kruidig, laurier, mediterraans, middellandse zee, nieuwe aardappelen, nieuwe aardappeltjes, nieuwe patatjes, olijven, oven, ovengerecht, ovenschotel, rozemarijn, tijm, verse kruiden
Tartaarsaus
Een lekker stukjes vis heeft weinig extra nodig: doe er verse tartaarsaus bij en je gerecht is sowieso top! Ontdek in dit recept hoe je de enige echte, authentieke tartaarsaus zelf moet klaarmaken!
Tagged With: augurk, augurken, augurkjes, bieslook, bijgerecht, classic, dragon, ei, eieren, fish and chips, frietjes, frituur, kappertjes, klassiek, klassieker, koude saus, kruiden, mayonaise, peterselie, saus, sjalot, snack, tartaar, tartaarsaus, traditioneel, tuinkruiden, vegetarisch, veggie, verse kruiden, vis