Melk | - deel 10 Melk | - deel 10

 

Recepten - melk

Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison

Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison
Op basis van dit recept kan je heel wat kindermondjes veroveren op een gezonde en makkelijke manier. Fishsticks scoren meestal prima, met een smeuïge spinaziepuree en heerlijke tartaarsaus heb je helemaal een topper op tafel.

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Bloemkolen zijn het hele jaar vrij goed te verkrijgen en de kwaliteit is vrij consistent. Met deze makkelijke ovenschotel kan je dan ook zowel op een winterse avond als een zonnige zomerdag je eters plezieren. Niet moeilijk, niet duur, wel lekker. Een absolute aanrader om te proberen.

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree

Kabeljauwfilet met een uienkorstje, asperges en peterseliepuree
De hoofdrol op tafel tijdens de lente is uiteraard voorbehouden aan ons witte goud: asperges! Veelal worden ze gecombineerd met rood vlees of zalm. In dit recept leer je een bereiding die draait rond lekkere kabeljauwfilet - heerlijk in alle eenvoud.

Broodpudding

Broodpudding
De kroon op elk feestelijk diner; een smakelijk dessertje. Dat hoeft lang niet altijd ingewikkeld of hoogstaand te zijn. Integendeel, met restjes oud brood bereid je zonder moeite een prima dessert uit grootmoeders keuken waar je nooit iets verkeerds mee kan doen.

Zeewolffilet met groentjes in witte wijn

Zeewolffilet met groentjes in witte wijn
Zeewolf is geen al te fraai wezen. Gelukkig smaakt de vis geweldig en leent die zich tot heel wat gevarieerde bereidingen; zoals met gestoofde groentjes in witte wijn.

Macaroni met kaas en ham

Macaroni met kaas en ham
Een absolute klassieker die jong en oud wereldwijd doet likkebaarden.

Duivenfilet met erwtenpuree en wortelen

Duivenfilet met erwtenpuree en wortelen
Duif is, ten onrechte, geen populaire vleeskeuze. Heel wat mensen zijn er onvoldoende mee vertrouwd of kennen enkel gestoofde duif. Duivenfilet (borst) is enorm lekker en best verfijnd. Als garnituur brengt dit recept erwten en wortelen, met een plezierige twist.

Grootmoeders appeltaart

Grootmoeders appeltaart
Geen betere keuken dan grootmoederskeuken, zeker wat betreft dessertjes en taarten!

Gegrilde aspergerolletjes

Gegrilde aspergerolletjes
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.

Witloof in hespenrolletjes met kaassaus en puree

Witloof in hespenrolletjes met kaassaus en puree
Feestelijker dan deze klassieker krijg je ze niet! In elk huishouden is deze topper een graag geziene gast op tafel: smeuïge, typische kost van bij ons. Het gerecht vraagt een beetje moeite, met dit recept wordt het evenwel een fluitje van een cent.

Tagliatelle met broccoli en kaassaus

Tagliatelle met broccoli en kaassaus
Tagliatelle met broccoli en kaassaus kunt u eenvoudig maken via dit recept. Veel kookplezier en smakelijk eten.