Recepten - bloemsuiker
Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.
Tagged With: bakken, bloem, bloemsuiker, bodding, brood, broodpudding, bruine suiker, dagelijkse kost, dessert, één, ei, eieren, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaneel, kaneelpoeder, klassiek, klassieker, koffie, melk, nagerecht, oud brood, oven, peperkoek, recycleren, rozijnen, rum, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, vanille, vanillestokje, vegetarisch, veggie, vieruurtje, wit brood, witte chocolade, zoet
Appelflappen
Al wie houdt van zoetigheid, moet deze eenvoudige klassieker geprobeerd hebben. Mat appeltjes en bladerdeeg maak je immers een heerlijk tussendoortje/dessertje. In dit recept leer je bovendien hoe je de vulling heerlijk kan pimpen.
Tagged With: appel, appelcompote, appelen, appelflap, appelflappen, appelmoes, bakker, België, Belgisch, bladerdeeg, cassonadesuiker, dessert, Elstar, feest, feestelijk, gesuikerd, grootmoeders keuken, kaneel, kids, kinderen, klassiek, klassieker, koek, koffie, koffiekoek, koffiekoeken, nagerecht, rozijnen, rum, snack, stoven, suiker, thee, traditie, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vanille, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)
Het perfecte zomerdessert is fruitig en vraagt weinig werk. Exact wat deze clafoutis - een typisch Frans gebak - met krieken is! Piet Huysentruyt zorgt er voor dat jouw zonnige taart helemaal juist wordt gebakken.
Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.
Tagged With: aardbeien, bloemsuiker, cake, crème, creme fraiche, desert, dessert, mixer, opkloppen, room, slagroom, suiker, taart, vanillesuiker, vers, verse room, zelfgemaakt, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Rabarbercrumble
Verse rabarber is één van de vele culinaire hoogtepunten die de lente rijk is. Vanaf mei is deze smakelijke groente (jawel, rabarber is een groente) 'in seizoen'. De typische zoet-zure smaak vraagt weinig extra om te schitteren. Deze eenvoudige crumble is heel populair in Groot-Brittannië. Ideaal als makkelijk dessert of vieruurtje!
Tagged With: bakken, bloem, bloemsuiker, boter, crumble, dessert, gember, lente, mei, nagerecht, rabarber, snoepen, suiker, vegetarisch, veggie, vieruurtje, zoet, zoete zonde
Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!
Tagged With: bakken, beginners, bekende chef, beslag, bloem, bloemsuiker, bodem, boter, cake, cheesecake, citroen, deeg, desert, dessert, eenvoudig, eidooiers, eieren, kaastaart, kinderen, koffie, kristalsuiker, limoen, makkelijk, munt, nagerecht, njam, oven, platte kaas, roger van damme, room, simpel, taart, thee, tv, vanille, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,... Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!
Tagged With: bloemsuiker, eenvoudig, eieren, goedkoop, hapje, kids, kinderen, koffie, koffie en thee, kristalsuiker, makkelijk, meringue, meringues, mixen, mixer, nagerecht, oven, patiserie, schuim, schuimpjes, simpel, snack, suiker, toetje, tussendoortje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetekauw
Lemon curd met blauwe bessen
Dit dessert is niet erg bekend in België, in Groot Brittanië is het echter een klassieker. Het is niet erg gemakkelijk, wanneer je de temperatuur niet goed controleert mislukt het snel. Maar eenmaal in de vingers zal je deze zoete maar frisse zonde vaak klaarmaken. Heerlijk met blauwe besjes!
Tagged With: blauwe bessen, bloemsuiker, boter, citroensap, desert, dessert, ei, eieren, fruit, nagerecht, suiker, zoet, zoete zonde
Chocolade-kokostaart
Een heerlijke zoete zonde kan, nu en dan, geen kwaad. Chocolade en kokos vormen bovendien een geweldig topteam, deze taart zal dan ook al je gasten doen smikkelen. Of je houdt ze gewoon lekker voor jezelf!
Clafoutis met pruimen
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.
Tagged With: bezoek, clafoutis, desert, dessert, fruit, gebak, Griekenland, grieks, koffie, oogstfruit, pruim, pruimen, suiker, taart, thee, vieruurtje, zoet, zoetebek, zoetekauw, zoetigheid
Cakerol met aardbeienconfituur
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.
Ananastaart met geroosterde kokos
Een lekkere taart smaakt altijd na een geslaagd diner. Je hoeft daar heus niet voor naar de banketbakker te hollen, een lekkere en originele taart vraagt niet veel werk. Dit recept leert je een smaakvolle maar eenvoudige ananastaart bereiden. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: ananas, ananasconfituur, ananasjam, beslag, bloem, confituur, deeg, dessert, eenvoudig, eieren, exotisch, exotisch fruit, feest, feestje, fruit, geroosterd, jam, kids, kinderen, kinderfeestje, kokos, kokosnoot, lekker, nagerecht, niet moeilijk, origineel, oven, simpel, suiker, taart, toetje, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)
Net wanneer je menu helemaal in elkaar steekt, van amuse tot hoofdgerecht, zit je vast met het dessert. Een lekker dessert vraagt immers nog heel wat aandacht en tijd. Herkenbaar? Dit supereenvoudige dessert van Jeroen Meus is de oplossing. Fris, fruitig, smeuïg en bovenal zonder enige moeite klaar!
Tagged With: bloemsuiker, citroen, crumble, dessert, eenvoudig, fruit, glaasje, kaas, koekjes, koekjescrumble, makkelijk, mascarpone, nagerecht, platte kaas, rood fruit, snel klaar, vanille, vanillestok, vanillestokje, vlug, zeste, zeste van citroen, zoet
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Tagged With: bloemsuiker, crepe, dessert, feest, flamberen, geflambeerd, krieken, pannenkoek, whiskey, whisky, zoet